Holdningsskifte om Cannabis blant Eldre Amerikanere

2024-03-01T15:18:40Z
Middelaldrende mann med cannabis i hånden

Økende cannabisbruk blant middelaldrende amerikanere

Nylige undersøkelsesdata publisert i The Gerontologist journal avslører at omtrent en av seks middelaldrende voksne i USA erkjenner å ha brukt cannabis det siste året. Denne studien, utført av University of Iowa's College of Public Health, kaster lys over de skiftende holdningene og den voksende aksepten av cannabisbruk blant eldre demografier.

Undersøkelsesfunn og demografi

Forskningen vurderte data fra et nasjonalt representativt utvalg av amerikanere over 50 år. Resultatene viste at 17 prosent av personene mellom 50 og 64 år hadde konsumert cannabis det siste året. Interessant nok inkluderte denne demografien også omtrent åtte prosent av middelaldrende forbrukere uten tidligere historie med cannabisbruk, noe som fremhever en trend med nye brukere blant eldre voksne.

Endrede holdninger til cannabis

Studiedeltakerne rapporterte et betydelig skifte i deres oppfatninger av cannabis, med de fleste som uttalte at deres holdninger til planten hadde blitt mer positive ettersom de ble eldre. Denne endringen i perspektiv reflekterer en bredere samfunnsmessig overgang mot aksept av cannabis, spesielt for velværeformål.

Forventet økning i cannabisbruk

Forfatterne av studien forutsier en fortsatt økning i cannabisbruk blant eldre voksne, spesielt ettersom cannabisprodukter for velvære blir mer sosialt akseptable. De projiserer at innen 2030 kan så mange som en av fem personer over 50 bruke cannabis, hovedsakelig for velværetilstander eller symptomer.

  • 17% av voksne i alderen 50-64 rapporterte cannabisbruk det siste året.
  • Overgang til mer positive syn på cannabis med alderen.
  • Forventet økning i bruk, spesielt for velværeformål.

Denne voksende trenden med cannabisbruk blant middelaldrende og eldre voksne fremhever det utviklende forholdet mellom samfunnet og cannabis, som beveger seg bort fra stigma mot en forståelse av dens potensielle fordeler for velvære. Ettersom holdningene fortsetter å endres, er cannabisens rolle i å adressere helse- og velværebehovene til den aldrende befolkningen sannsynligvis å bli stadig mer betydningsfull.

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.

Robin Roy Krigslund-Hansen

Robin Roy Krigslund-Hansen

About the author:

Robin Roy Krigslund-Hansen er kjent for sin omfattende kunnskap og ekspertise innen feltene CBD og hamp produksjon. Med en karriere som strekker seg over et tiår i cannabisindustrien, har han viet livet sitt til å forstå detaljene i disse plantene og deres potensielle fordeler for menneskers helse og miljøet. Gjennom årene har Robin jobbet utrettelig for å fremme full legalisering av hamp i Europa. Hans fascinasjon for plantens allsidighet og potensial for bærekraftig produksjon førte ham til å forfølge en karriere innen dette feltet.

Mer om Robin Roy Krigslund-Hansen

Relaterte Produkter